schilderwerk

De kwaliteit van een verf wordt bepaald door meerdere factoren:

  • Duurzaamheid
  • Glansgraad
  • Gelansbehoud
  • Dekkracht
  • Verwerkbaarheid
  • Droging

De binnenverf voor het houtwerk van deuren, ramen en kozijnen is alkydverf op waterbasis:

De verf voor het houtwerk binnenshuis is alkydverf op waterbasis. Een nadeel van de verf op waterbasis is dat niet dezelfde glansgraad bereikt kan worden als met de buitenverven. Wanneer iemand het houtwerk binnenshuis graag wil voorzien van een hoogglans verf, kan dit een reden zijn waarom iemand binnenshuis schildert met buitenverf om zodoende een hogere glans te bereiken.
De huidige buitenverven op terpentine-basis die binnenshuis wordt gebruikt, hebben de neiging om sterk te vergelen. Dit geldt met name voor lichte kleuren. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn, wanneer men er voor kiest om binnen toch te schilderen met verf op terpentine-basis.

De buitenverf voor het houtwerk van deuren, ramen en kozijnen, kan worden onderverdeeld in 3 soorten:

Dekkende beits: Deze verf wordt ook wel systeemcoat, één-pot-systeem of schakelverf genoemd. Deze verfsoort heeft de geringste duurzaamheid. Het kenmerk van dit type verf is dat zij zowel als grondverf als aflak gebruikt kan worden en dat zij vochtregulerend is. Vochtregulerend wil zeggen dat deze verf ook gebruikt kan worden op houtwerk dat enigszins vochtig is, omdat de verf “ademt”. Vanwege de geringe duurzaamheid wordt dit type verf gewoonlijk niet aanbevolen voor ramen en kozijnen, maar is zij wel geschikt voor bijvoorbeeld schuttingen.
Alkydverf: Dit is de normale verf op terpentinebasis die door veel schilders wordt gebruikt. Deze verf is gemakkelijk verwerkbaar en heeft een gemiddelde duurzaamheid.
Verf op basis van gesiliconiseerde alkydhars: Dit is de duurste, meest duurzame verfsoort. Omdat het schilderen met deze verf moeilijker is dan met de andere verfsoorten, vereist het meer vakmanschap en wordt dit type verf niet door alle schilders gebruikt.

Bekijk ons werk

Previous
Next

Makkelijk alles onder één dak!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan