Stucwerk

Bekijk ons werk

Wat is stucwerk eigenlijk?

Het stucwerk is een belangrijk onderdeel wanneer u bijvoorbeeld hebt verbouwd of gerenoveerd. Heeft u een extra muurtje geplaatst dan moet deze natuurlijk netjes afgewerkt zijn voor de volgende stap, het schilder- of behangwerk.
Maar stuken is niet alleen bedoeld als voorbereiding op het schilder- of behangwerk. Steeds vaker gebruikt men stucwerk als afwerk materiaal voor een muur of plafond.
Stucwerk kan dus op meerdere manieren worden toegepast.

Hoe wordt stucwerk ingezet bij bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie?

Spack spuitwerk
Met spack spuiten wordt er onder hoge druk een laag pleister (spack) op de muur gespoten. Dit is een enorm snelle manier van werken en daardoor vrij goedkoop. Spack spuiten wordt vooral ingezet in ruimtes die in hun geheel geëgaliseerd dienen te worden.
Sierpleister
Stucwerk laten aanbrengen om het later te behangen of schilderen is allang niet meer nodig. Tegenwoordig vindt u in steeds meer huiskamer sierpleister terug. Hierbij zijn één of meerdere leefruimtes afgewerkt met sierpleister. Een veel gebruikte pleister voor afwerking is spachtelputz (spachtelpoets). Dit is een korrelige sierpleister wat de wanden structuur geeft. Naast spachtelputz zijn veel gebruikte soorten rustiekputz, granol en marmerpleister.
Het grote voordeel van stucwerk is dat u er vrij gemakkelijk oneffen oppervlakten mee egaliseert. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het stucwerk in enorm veel kleuren tegenwoordig te verkrijgen is. Zo kunt u een muur perfect laten aansluiten bij het interieur.

Bekijk ons werk

Previous
Next

Makkelijk alles onder één dak!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan